Fenntarthatósági konferencia

A Felelős Gasztrohős Alapítvány fél napos konferenciáján két aktuális, a fenntarthatóság témakörében elkerülhetetlen tematika kerül terítékre. Valamint a konferencián kerül sor a 2022-es Gasztrohős Díjazottak kihirdetésére is.

Séfek szerepe a fenntarthatóságban
A séfek hidat képezhetnek a termelők és a vendégek között, hatással vannak arra, mi kerüljön a tányérra, honnan érkezzen az alapanyag és arra is, a vendégek mit visznek magukkal egy ebéd vagy vacsora után. A fenntartható vendéglátást bemutató rövid előadás után termelők, séfek, étteremtulajdonosok osztják meg tapasztalataikat, praktikáikat a fenntartható vendéglátás témájában.

Körkörös gazdasági rendszerek a vendéglátásban
Meghozta a várt változásokat a 2021. júliusi műanyagrendelet? Mennyire biztonságos a körkörös gazdasági rendszerek alkalmazása a pandémia idején? Hogyan építhető a mindennapi munkamenetbe a visszaváltható tejesüveg vagy a többször használható dobozrendszer? Hulladékgazdálkodási szakemberekkel és a hulladékcsökkentő megoldásokat gyakorlatban alkalmazó éttermek, cégek képviselői járják körül a fenti kérdéseket, témákat egy rövid előadást követő kerekasztal beszélgetésen. Előadók és meghívott beszélgetők hamarosan.

„Gasztrohős Díj 2022 – Hazai körforgásban” DÍJÁTADÓ
Az elmúlt években a vendéglátásban is egyre népszerűbb és fontosabb téma lett a környezettudatos működés, a társadalmi felelősségvállalás és a hazai, regionális alapanyagok népszerűsítése, használata, melyben a pandémia is szerepet játszott. A “Gasztrohős Díj – Hazai körforgásban” versennyel a Felelős Gasztrohős Alapítvány a legjobban működő termelő-étterem együttműködéseket és a hazai alapanyagokat innovatívan felhasználó éttermeket szeretnék kiemelni és díjazni.