Innovációs Termékverseny

Innovatív termékek és szolgáltatások a Sirha Budapesten

Hungexpo Zrt. és a Trade magazin közös szervezésben ötödik alkalommal rendezte meg a Sirha Budapest nemzetközi innovációs termékversenyt.

A verseny célja, hogy a tematizált szakmai eseményen megjelent kiállítók által, két kiállítás közötti időszakban piacra vezetett innovatív termékek, szolgáltatások közül a legjobbnak ítéltek hírnevét a kiállítás is tovább öregbítse. Mint ahogy a Sirha Budapest kiállítás is nemzetközi, az innovációs verseny is az, így a külföldi kiállítók egyaránt pályázhattak.

Díjazottak

Csomagolás

 • I. helyezett: Fulker H+F Kft.
  HandCUP (Hand Cleaner Under Product) – Az utcai ételárusoknál és gyorséttermekben kínált egyszer használható papírpoharak, edények, kosarak termékcsaládja került továbbfejlesztésre oly módon, hogy az élelmiszer tároló edény gyártása közben minden egyes termékbe beépítésre került egy egyedileg csomagolt kézfertőtlenítő kendő. Mindez a szállítási és csomagolási méretek növelése nélkül.
 • II. helyezett: Zádor Kávé
  Ehető kukorica pohár és tányér – A termék előállításával a cég szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy az emberek napi szinten magas élelmiszerrosthoz juthassanak csupán egy egészséges kávával együtt.
 • III. helyezett: ÖKOSYS Zrt.
  Többszemélyes tálak környezetbarát alapanyagból – Jogszabálynak megfelelő, házi komposztba helyezhető, stabil, olcsóbb és környezetbarátabb, mint az alumínium és a habtálca. Többféle méretben elérhető.

Élelmiszer

 • I. helyezett: Nestlé Hungária Kft.
  Garden Gourmet Vegán darált -Vegán darált készítmény, amely a jól ismert darált hússal készülő ételeink remek növényi alternatívája lehet, legyen szó akár bolognai spagettiről, chili con carne-ról vagy hagyományos rakott ételekről.
 • II. helyezett: METRO Kereskedelmi Kft.
  Növényi alapú húshelyettesítő megoldások – Szinte minden ételtípusra megfelelő megoldást kínálnak. Gyorsfagyasztott termékek, amelyek a kiolvasztás után kb. 5-10 perc hőkezelés után fogyaszthatók. Ízük és állaguk a húshoz hasonló. Gluténmentes megoldások, (egy termék kivételével), egyedileg gyorsfagyasztott technológiával, GMO mentes alapanyagból készültek.
 • III. helyezett: Kelet Földgép Kft.
  Igényesen csomagolt, szuvidált galambhús készítmény, amit mindenki könnyedén elkészíthet otthonában és úgy főzhet, akár egy képzett séf. – A Nemzeti Húsgalamb Program partnereként cégük a legmodernebb galambfajta tenyésztésével belekezdett egy mára elfeledett szuper táplálék, a galambhús termelésébe. A magas beltartalmi értékek megőrzése érdekében szuvid technológiát használnak, ami megkönnyíti az elkészítést is, ami így pár perc csupán.

Ital

 • I. helyezett: Mayer Szörp Kft.
  Mayer-Búzavirág prémium tonik szirup – A tonikot nem fogyasztásra készen, egyesével palackozva forgalmazzák, hanem sűritményként. Így nem tartalmaz tartósítószert és tized annyi csomagolóanyagot használnak. 1 üvegből 25 adag tonik (2dl) készül.
 • II. helyezett: ART Water Kft.
  Bambi üdítőitalok – Míg az 50-es évek Bambija szintetikus alapanyagokból, magas cukortartalommal készült, addig az új Bambik mind külsőre, mind belsőre a mai fogyasztók igényeire lettek szabva: természetes összetevőkkel és alacsony cukortartalommal készülnek.

Sütőipar

 • I. helyezett: Baker Street Kft.
  FreeScuits gluténmentes kekszcsalád – Új, speciális kohézió növelő természetes növényi alapanyagok – pl.: rostok – felhasználásával sikerült több év alatt kifejleszteni az allergénmentes receptúrát.
 • II. helyezett: Magura Mag Kft.
  Cirok száraztészta – A lehető legkevesebb adalékanyaggal létrehozott gluténmentes száraztészta külön erre a célra nemesített cirokból.
 • III. helyezett: Ceres Zrt.
  Ceres – Zöldséges vekni – Zabkovásszal készült, zöldségdarabkákkal dúsított veknikenyér.

Szálloda

 • I. helyezett: Bibo Franchise Kft.
  Zero waste program – Környezeti lábnyom csökkentése a vendéglátóiparban – A cég saját fejlesztésű, 100% növényi alapanyagú, környezetbarát, biológiailag lebomló tisztítószereket és higiéniai termékeket gyárt, valamint forgalmaz ipari felhasználók részére.
 • II. helyezett: Fulker H+F Kft.
  Linea Umana pohárcsalád – A pohárcsalád borospoharai a megszólalásig hasonlítanak a kézzel gyártott poharakra, de a pohár gépi. A szárból van kihúzva a kehely, ezáltal sokkal rugalmasabb, viszont az éttermi igénybevételt jobban bírja.
 • III. helyezett: Epta International Kft.
  Axis – Függőleges vitrin high-level bárok és ötcsillagos szállodák részére ajánlva

Technológia

 • I. helyezett: Kende Retail Operation Kft.
  Automatizált kiskereskedelmi rendszer – Mesterséges intelligencián alapuló rendszer, pénztár- és személyzet nélküli shopok.
 • II. helyezett: Gastrobot Kft.
  Gastrobotok – Bellabot és Kettybot – Magyar nyelven kommunikáló sokoldalú prémium minőségű felszolgáló, reklám és asszisztens robot.
 • III. helyezett: Coninvest Konyhatechnológia Kft.
  Meiko mosogatógépekhez palackmosó kiegészítő – Környezetvédelmi szempontokból egyre népszerűbbek az éttermekben az újrahasználatos üveg palackok. A Meiko innovációja lehetővé teszi a palackok higiénikus mosogatását.

Digitális megoldások

 • I. helyezett: iBar Experience Kft.
  iBar standoló és készletmenedzsment applikáció – Fotó alapú standolás mesterséges intelligenciával: elég egy képet készíteni az italos üvegről, és a mesterséges intelligencia megmondja, hogy mennyi folyadék van benne.
 • II. helyezett: Puratos Zrt.
  A Puratos bemutatja a Bakeronline-t, ami egy olyan felület, ahol a pékségek és a cukrászatok egy személyre szabott webshopot alakíthatnak ki maguknak. Kifejezetten a pékek és cukrászok igényeire szabott online felület.

Informatikai fejlesztések

 • I. helyezett: METRO Kereskedelmi Kft.
  DISH by Metro éttermi szoftver-csomag – A DISH néhány órán belül képes egy hagyományos étterem teljes online jelenlétét megteremteni professzionális honlappal, Google és Facebook integrációval, automatikus fordítással 18 nyelvre és online asztalfoglalási rendszerrel.
 • II. helyezett: Quadro Byte Zrt.
  Saját fejlesztésű programmodulok a kapcsolódó szolgáltatásokkal biztosítják az étkeztetést igénybevevőknek a zárt értékesítést, fizetést. – A teljes étkeztetési folyamatot lefedő rendszer új értékesítési moduljai a rendeléstől az üstig lefedik a folyamatot. Az étkezőknek biztosítja MS Azure platformon a GDPR-nak megfelelő rendelést, sokféle online fizetést.
 • III. helyezett: Quadro Byte Zrt.
  A programmodulok segítik a tervezési-előállítási-értékesítési folyamatban az (étkeztetőket – étkezőket) egészséges táplálkozást (diéta, allergén…). – A teljes étkeztetési folyamatot lefedő rendszer moduljaival rendeléstől az üstig biztosítja az ételek tápanyag, allergén, korosztályi értékeit. Eltérő környezetben (WEB, Apple, Android) központi egységes információkat ad.