Jeunes Chefs Rôtisseurs

2020. február 4.
A pavilon

VERSENYFELHÍVÁS

A Chaîne des Rôtisseurs Világszervezet versenykiírása alapján, 2020-ban XXV. alkalommal két fordulóban kerül megrendezésre a Magyarországon üzemelő szállodákban és éttermekben dolgozó ifjú szakácsok részére a

a 2020. évi XXV. „Jeunes Chefs Rôtisseurs” (JCR)
Ifjúsági Nemzeti Válogató Szakácsverseny

A Sirha Budapest először ad otthont a Chaîne des Rôtisseurs Egyesület fiatal szakácsoknak szervezett nemzetközi versenyének, hazai fordulójának. A hálózat számára kiemelten fontos az igényes, tradíciókat megtartó, de akár merésznek tűnő, innovatív újításokat is felvállaló magas szintű nemzetközi gasztronómia támogatása, nem feledve ugyanakkor az e téren híres magyar hagyományokat sem.

A Jeunes Chefs Rôtisseurs verseny célja, népszerűsíteni a Fenntartható Gasztronómia elveit, amely a pazarlás nélküli anyagfelhasználást, a tudatos hulladék szelekciót, a vízzel és mosószerrel történő takarékosságot, és ezzel egyidőben a tiszta, higiénikus, rendszerezett munkát is értékelve.

A verseny évenkénti rendszeres megszervezésével a szervezők célja elérni, hogy a Magyarországon dolgozó fiatal szakácsok a versenyre való felkészüléssel és részvételükkel magasabb színvonalat érjenek el mindennapi munkájuk során, továbbá versenytapasztalatot szerezzenek.

A Sirha Budapesten zajló döntőn az elődöntő legjobb 6 versenyzője méri össze tudását 2020. február 4-én, csütörtökön.

A versenyzőknek a döntőben önállóan, a helyszínen bemutatott meglepetés kosár (black box) alapanyagainak felhasználásával 180 perc alatt egy 3 fogásos menüt (hideg vagy meleg előétel, főétel körettel, desszert) kell megtervezni és elkészíteni 4 személy részére.

Az ételeket az elmúlt évekhez hasonlóan a szakma elismert hazai képviselői fogják értékelni.

A nemzeti verseny első helyezettje jogot nyer arra, hogy induljon a „Jeunes Chef Rôtisseurs” 2020. évi Világbajnokságon, amely 2020. szeptember 25.-én Franciaországban, Párizsban kerül megrendezésre.

A döntő versenyzői és küldő házaik:

– Szegedi Réka – Four Seasons
– Akács István – Olimpia Étterem
– Huang Bao Shan – A KERT Bisztró
– Jakab István – Hotel Azúr
– Károcs Olivér – Hotel Silverine Lake Resort
– Lendvai Levente – Arany Kaviár Étterem

A verseny igazgatója:

– Kovács Lázár, Conseiller Culinaire

A konyhai zsűri tagjai:

– Raj Ráchel
– Barka Áron
– Rácz Krisztián
– Sándor Dénes dr.

A kóstoló zsűri tagjai:

– Szulló Szabina
– Ádám Csaba
– Barna Ádám
– Bicsár Attila
– Bíró Lajos
– Győrffy Árpád

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!