Pék és cukrász programok

Színes bemutatók és versenyek a Sirha Budapesten

2020-ban ismét két pavilonnal várja a szakembereket a Sirha Budapest. Ennek köszönhetően, ahogy legutóbb megszokhatták a látogatók, a sütő- és cukrászipari, valamint kávészektorban tevékenykedő vállalatok önálló pavilonban kapnak helyet, saját, tematikus versenyhelyszínnel.

Itt a kiállítás szakmai támogatói, a Magyar Pékszövetség és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete is számos bemutatóval, versennyel és konferenciával is készülnek.

Magyar Pékszövetség

Az ismeretbővítés jegyében a Magyar Pékszövetség hűtési technológiákról szóló előadásokkal, bemutatókkal várja a szakembereket, vállalkozásokat.

Az egynapos esemény keretében a résztvevők megismerkedhetnek a hűtött technológia legtöbb formájával, lehetőségeivel, a tésztakészítéstől kezdve a kisütésig. Ez a technológia üzleti szempontból hatékony és olcsó lehetőséget jelent, hogy a vállalkozások mindig friss árut tarthassanak széles választékban. Emellett a különböző hűtési technológiák alkalmazása megoldással szolgálhat a sütőiparban tapasztalható foglalkoztatással kapcsolatos munkaerő problémára is, hiszen jól tervezhetővé válik a termelés és hatékonyabbá tehető a gyártás.

Az érdeklődők az előadások mellett termékfejlesztési javaslatokat és szemléletformáló, hasznos ötleteket is kaphatnak, a szakmai bemutatót követően, pedig lehetőség adódik a szakemberekkel történő közvetlen beszélgetésre, konzultációra a Pékszövetség standján, a nap folyamán előállított termékek kóstolásával egybekötve.

A bemutatók során elsajátított ismeretek érdemben hozzájárulhatnak a résztvevők technológiai fejlesztéseinek meghatározásához, célok kitűzéséhez.

Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

A szövetség 2020-ban is igényes szakmai programokkal várja a cukrász szakembereket a Sirha Budapesten.

2020. február 4.
G pavilon – F138 stand

10.00 órától – Pataki János emlékverseny

Cukrászati termékverseny felnőtteknek és tanulóknak tortadíszítés, cukrász artisztika és cukorvirág kompozíció kategóriákban. A díszmunkák a kiállítás mind a három napján megtekinthetők.

10.00-17.00 – Díjnyertes magyar fagylaltok kóstolója

A közelmúlt „Év Fagylaltja” versenyeinek díjazott fagylaltjainak, valamint a „Gelato World Tour” és “Gelato Festival” európai döntős és világdöntőn díjakat nyert magyar fagylaltjainak kóstolója 

2020. február 4.
G pavilon – Konferenciaterem

16.00 órától – Pataki János emlékverseny eredményhirdetés

2020. február 6.
G pavilon – Versenyszínpad

10.20 órától – Magyarország Tortája 2020. verseny élő zsűrizési köre

A zsűrizés élőben a szakmai közönség előtt zajlik. Minden nevezett torta vitrinekben ki lesz állítva, a közönség is megtekintheti őket. A zsűrizés folyamán a versenyzők és a látogatók is láthatják, hallhatják a versenymunkák értékelését, ezáltal a szakma megismerheti a nevezett tortákat és inspirációt is kaphat saját termékeihez, hiszen a majdani nyertes torta mellett több értékes versenymunkából meríthet ötleteket. Az értékeléskor a nevezett torták készítői sem a zsűri, sem a közönség előtt nem ismertek. A kollégák közönséglelátóról, kivetítő segítségével követhetik az eseményt, melyet műsorvezető moderál.

A Magyarország Tortája zsűrizési köreinek szüneteiben fagylalt különlegességek bemutatója és kóstolója:

11.30órától – A Damniczki Cukrászda zöldséges-gyümölcsös fagylaltkülönlegességeinek bemutatója:

– Zeller-uborka-lime-granny smith alma fagylalt
– Sütőtök-sárgabarack-narancs fagylalt

13.30 órától – Palmiro Bruschi, a Carpigiani Gelato University oktatójának bemutatója:

– posírozott gyümölccsel töltött fagylalttorta
– Tokaji boros zabaione fagylalt

15.30 órától – A Hisztéria Cukrászda csokoládés fagylaltkülönlegességeinek bemutatója:

– Haiti málna – 65%-os Haiti csokoládé sorbet málnapürével (tej és tojásmentes)
– Klasszikus tejes alapú csokoládéfagylalt 80%-os csokoládé és két fajta kakaó felhasználásával

A bemutatókat követően a fagylaltok a helyszínen megkóstolhatók lesznek a nézők számára.

2020. február 6.
G pavilon – Versenyszínpad

16.30 órától – Magyarország Tortája 2020. verseny döntőbe jutott tortáinak kihirdetése

Sirha Budapest Desszert Verseny

A G pavilonban kap helyett továbbá február 4-én a Sirha Budapest Desszert Verseny is  Kolonics Zoltán főszervezésében, ahol fiatal tehetségek mérik össze tudásukat a kiállítás első napján.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!