Sirha Business Café

2020. február 4-6.
G pavilon E 103/B stand

Stílusos megjelenéssel, kávéházi hangulattal és különleges ízekkel várja a szakmát és az üzletnyitást tervező vállalkozókat a Sirha Business Café a G pavilonban. Vendégeink itt nemcsak kényelmesen elidőzhetnek, kávézhatnak, limonádézhatnak vagy akár gin tonikozhatnak, de workshopokon, panelbeszélgetéseken is részt vehetnek. Minden nap 11:00 órakor üzleti fórum zajlik, délután 14:00-15:00 óra között pedig barista bemutatók szerveződnek.

Február 4., kedd

A CAFÉ BUSINESS beszélgetésben a szakma ismert képviselőit szólalnak meg például arról, hogy jó üzlet-e kávézót nyitni, mit jelent a fenntarthatóság a kávépiacon, dübörög-e továbbra is az újhullámos specialty kultúra, és mit lépnek erre az olasz kávémárkák. A délutáni workshopon kávégép mellett beszélgetünk a tipikus barista hibákról, a tökéletes espresso készítéséről, a gépek és őrlők profi beállításáról.

11.00 Café Business: üzletnyitás – fenntarthatóság – régi és új hullámok
15.00 Barista Workshop: gyakorlatban a pult mögött

Február 5., szerda

A BAKERY BUSINESS beszélgetés keretében az újgenerációs pékszakma képviselőit kérdezzük az aktuális trendekről, kihívásokról, az üzletfejlesztési lehetőségekről. Délután ismét a barista munka kerül a fókuszba, a gyakorlatban is bemutatva a tökéletes kávékészítés legfontosabb lépései.

11.00 Bakery Business: a pékek új generációja szakmáról és üzletről
15.00 Barista Workshop: gyakorlatban a pult mögött

Február 6., csütörtök

A BAR BUSINESS beszélgetésben a bárvilág legújabb trendjei, a piac aktuális kihívásai, a szakmán belüli karrierváltás lehetőségei kerülnek előtérbe. Délután a baristák mellett a bártendereket is várjuk egy szakmai workshopra, ahol a hazai ginkultúráról és az alkoholmentes koktélok piacáról hallhatnak, és közben kóstolhatnak is.    

A beszélgetéseket Szuna Noémi, a CAFE&Bar magazin alapítója, és a KÁVÉ könyv szerzője vezeti, meghívott vendégei ismert hazai szakemberek, s közülük többen is feltűnnek a Sirha Business Café pultjai mögött a három nap során.

11.00 Bar Business: élmény vs alkohol – a bárvilág hazai és nemzetközi trendjei
15.00 Barista&Bartender Workshop: gyakorlatban a pult mögött