Innovációs termékverseny 2024

Innovatív termékek és szolgáltatások a SIRHA Budapesten

Örömmel jelentjük be, hogy a SIRHA Budapest 2024-en ismét megrendezésre kerül az Innovációs termékverseny!

A verseny célja, hogy a tematizált szakmai eseményen megjelent kiállítók által, két kiállítás közötti időszakban piacra vezetett innovatív termékek, szolgáltatások közül a legjobbnak ítéltek hírnevét a kiállítás is tovább öregbítse. Mint ahogy a SIRHA Budapest kiállítás is nemzetközi, az innovációs verseny is az, így a külföldi kiállítók egyaránt pályázhatnak!

Miért érdemes részt venni a versenyen?

 • Piaci visszajelzés: Szakértő zsűri értékes visszajelzéseivel gazdagodva tovább finomhangolhatja termékét / szolgáltatását a piaci igényeknek megfelelően.
 • Szakmai elismerés: A versenyen elnyert díjak tovább növelik a márkája hitelességét szakmai presztízsét és terméke / szolgáltatása iránti bizalmat.
 • Megkülönböztetés a versenytársaktól: Váljon igazán emlékezetessé a szakmai látogatók szemében és biztosítson egy exkluzív lehetőséget arra, hogy valóban megismertethesse a termékét / szolgáltatását, valamint annak különlegességét.
 • Networking lehetőségek: Találkozzon az iparág szakembereivel, potenciális ügyfelekkel.

Pályázati felhívás
a SIRHA Budapest 2024
Nemzetközi Innovációs Termékversenyére

A Hungexpo Zrt. és a Trade magazin közös szervezésben hatodik alkalommal rendezi meg a SIRHA Budapest nemzetközi innovációs termékversenyt!

A kategóriánkénti dobogós helyezetteket a kiállítás területén bemutatjuk, így innovációs pályázatukat a látogatók is megtekinthetik.

A jelentkezéshez a Pályázónak ki kell töltenie az alább található pályázati adatlapot, mellyel kitöltés után a sirha-termekverseny@hungexpo.hu email címen tud érvényesen jelentkezni.

A beérkezett pályázatokat felkért szakemberek és szakújságírók értékelik. A kategóriánkénti győztesek köszöntésére a kiállítás hivatalos megnyitóját követően a színpadon kerül sor.

Az eredményekről a Pályázók 2024. február 23-ig tájékoztatást kapnak. A díjátadásra minden nevező meghívást kap.

Nevezési kategóriák (kiállítási tematika szerint):

 1. Élelmiszer kategória
 2. Ital kategória
 3. Sütőipar és cukrászat kategória
 4. Technológia kategória
 5. Szállodaipar kategória
 6. Csomagolóipar kategória

Jelentkezési határidő: Early Bird kedvezménnyel 2023. december 15. Végleges jelentkezési határidő: 2024. január 31.

Pályázati feltételek:

 • Az Innovációs versenyre a SIRHA Budapest 2024 kiállítói pályázhatnak.
 • A terméket vagy szolgáltatást a Pályázó 2022. január 16. és 2024. január 31. között vezette be a piacra.
 • A pályázatban szereplő terméket vagy szolgáltatást a Pályázó a kiállításon bemutatja.
 • A Pályázó jelentkezését a második határidő napjáig (2024. január 31.) elektronikus úton megküldi.
 • A pályázatban szereplő termék vagy szolgáltatás értékeléséhez fotót mellékel a megküldött jelentkezési ív mellé.
 • A pályázati nevezési díjat a fizetési határidő napjáig (2024. február 13.) számla ellenében befizeti a Hungexpo Zrt. részére.

Nevezési díj: 40 000 Ft + ÁFA/ pályázat (Early Bird kedvezménnyel, 2023. december 15.-ig.) Ezt követően 50 000 Ft + ÁFA/ pályázat (2024. január 31.-ig.)

Az utalást a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ Zrt. K&H Bank 10402283-50526554-52511006 számlájára várjuk, kérjük, hogy a közleménybe tüntessék fel, hogy az összeg a SIRHA Budapest Nemzetközi Innovációs Termékverseny nevezési díja.

A kitöltött pályázati adatlaphoz kérjük mellékelni az átutalási bizonylatot. A nevezési díj beérkezését követően a Hungexpo Zrt. számlát állít ki a megadott számlázási címre.

Díjazás:

Minden kategóriában – a beérkezett pályázatok számától függően – első, második és harmadik helyezettet hirdetünk ki.

Első helyezett díjai:

 • A 2026-ban megrendezésre kerülő SIRHA Budapest kiállításon 15% kedvezmény a jelentkezéskor érvényes kedvezményes helydíj árakból.
 • Kézműves által készített egyedi díj
 • Oklevél
 • A versenyben díjazottakat a pavilon frekventált helyére kiállított displayen mutatjuk be képpel, leírással és a nyertes standszámával.
 • Kommunikációs csomag, melynek tartalma: a kiállítás weboldalán a Nemzetközi Innovációs Termékverseny menüpontban való megjelenés; a Trade magazin kiállítói beszámolót tartalmazó, 2024/5. vagy 2024/6-7. számában a versenyhez kapcsolódó eredménytáblán feltüntetés és 20%-os kedvezményvouchert biztosít a kiállítási beszámolóban bármely méretű, belső oldali felületére (más kedvezménnyel össze nem vonható).

Második helyezett díjai:

 • A 2026-ban megrendezésre kerülő SIRHA Budapest kiállításon 10% kedvezmény a jelentkezéskor érvényes helydíj árakból.
 • Oklevél
 • A versenyben díjazottakat a pavilon frekventált helyére kiállított displayen mutatjuk be képpel, leírással és a nyertes standszámával.
 • Kommunikációs csomag, melynek tartalma: a kiállítás weboldalán a Nemzetközi Innovációs Termékverseny menüpontban való megjelenés; a Trade magazin kiállítói beszámolót tartalmazó, 2024/5. vagy 2024/6-7.számában a versenyhez kapcsolódó eredménytáblán feltüntetés és 20%-os kedvezményvouchert biztosít a kiállítási beszámolóban bármely méretű, belső oldali felületére (más kedvezménnyel össze nem vonható).

Harmadik helyezett díjai:

 • A 2026-ban megrendezésre kerülő SIRHA Budapest kiállításon 5 % kedvezmény a jelentkezéskor érvényes helydíj árakból.
 • Oklevél
 • A versenyben díjazottakat a pavilon frekventált helyére kiállított displayen mutatjuk be képpel, leírással és a nyertes standszámával.
 • Kommunikációs csomag, melynek tartalma: a kiállítás weboldalán a Nemzetközi Innovációs Termékverseny menüpontban való megjelenés; a Trade magazin kiállítói beszámolót tartalmazó, 2024/5. vagy 2024/6-7. számában a versenyhez kapcsolódó eredménytáblán feltüntetés és 20%-os kedvezményvouchert biztosít a kiállítási beszámolóban bármely méretű, belső oldali felületére (más kedvezménnyel össze nem vonható).

Több díj elnyerése esetén a SIRHA Budapest kiállítás helydíj kedvezményét illetően a legnagyobb kedvezményt érvényesítjük. A nyeremények értéke nem összevonható.

Innovációs Termékverseny díjazottai 2022-ben:

Csomagolás

 • I. helyezett: Fulker H+F Kft.
  HandCUP (Hand Cleaner Under Product) – Az utcai ételárusoknál és gyorséttermekben kínált egyszer használható papírpoharak, edények, kosarak termékcsaládja került továbbfejlesztésre oly módon, hogy az élelmiszer tároló edény gyártása közben minden egyes termékbe beépítésre került egy egyedileg csomagolt kézfertőtlenítő kendő. Mindez a szállítási és csomagolási méretek növelése nélkül.
 • II. helyezett: Zádor Kávé
  Ehető kukorica pohár és tányér – A termék előállításával a cég szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy az emberek napi szinten magas élelmiszerrosthoz juthassanak csupán egy egészséges kávával együtt.
 • III. helyezett: ÖKOSYS Zrt.
  Többszemélyes tálak környezetbarát alapanyagból – Jogszabálynak megfelelő, házi komposztba helyezhető, stabil, olcsóbb és környezetbarátabb, mint az alumínium és a habtálca. Többféle méretben elérhető.

Élelmiszer

 • I. helyezett: Nestlé Hungária Kft.
  Garden Gourmet Vegán darált -Vegán darált készítmény, amely a jól ismert darált hússal készülő ételeink remek növényi alternatívája lehet, legyen szó akár bolognai spagettiről, chili con carne-ról vagy hagyományos rakott ételekről.
 • II. helyezett: METRO Kereskedelmi Kft.
  Növényi alapú húshelyettesítő megoldások – Szinte minden ételtípusra megfelelő megoldást kínálnak. Gyorsfagyasztott termékek, amelyek a kiolvasztás után kb. 5-10 perc hőkezelés után fogyaszthatók. Ízük és állaguk a húshoz hasonló. Gluténmentes megoldások, (egy termék kivételével), egyedileg gyorsfagyasztott technológiával, GMO mentes alapanyagból készültek.
 • III. helyezett: Kelet Földgép Kft.
  Igényesen csomagolt, szuvidált galambhús készítmény, amit mindenki könnyedén elkészíthet otthonában és úgy főzhet, akár egy képzett séf. – A Nemzeti Húsgalamb Program partnereként cégük a legmodernebb galambfajta tenyésztésével belekezdett egy mára elfeledett szuper táplálék, a galambhús termelésébe. A magas beltartalmi értékek megőrzése érdekében szuvid technológiát használnak, ami megkönnyíti az elkészítést is, ami így pár perc csupán.

Ital

 • I. helyezett: Mayer Szörp Kft.
  Mayer-Búzavirág prémium tonik szirup – A tonikot nem fogyasztásra készen, egyesével palackozva forgalmazzák, hanem sűritményként. Így nem tartalmaz tartósítószert és tized annyi csomagolóanyagot használnak. 1 üvegből 25 adag tonik (2dl) készül.
 • II. helyezett: ART Water Kft.
  Bambi üdítőitalok – Míg az 50-es évek Bambija szintetikus alapanyagokból, magas cukortartalommal készült, addig az új Bambik mind külsőre, mind belsőre a mai fogyasztók igényeire lettek szabva: természetes összetevőkkel és alacsony cukortartalommal készülnek.

Sütőipar

 • I. helyezett: Baker Street Kft.
  FreeScuits gluténmentes kekszcsalád – Új, speciális kohézió növelő természetes növényi alapanyagok – pl.: rostok – felhasználásával sikerült több év alatt kifejleszteni az allergénmentes receptúrát.
 • II. helyezett: Magura Mag Kft.
  Cirok száraztészta – A lehető legkevesebb adalékanyaggal létrehozott gluténmentes száraztészta külön erre a célra nemesített cirokból.
 • III. helyezett: Ceres Zrt.
  Ceres – Zöldséges vekni – Zabkovásszal készült, zöldségdarabkákkal dúsított veknikenyér.

Szálloda

 • I. helyezett: Bibo Franchise Kft.
  Zero waste program – Környezeti lábnyom csökkentése a vendéglátóiparban – A cég saját fejlesztésű, 100% növényi alapanyagú, környezetbarát, biológiailag lebomló tisztítószereket és higiéniai termékeket gyárt, valamint forgalmaz ipari felhasználók részére.
 • II. helyezett: Fulker H+F Kft.
  Linea Umana pohárcsalád – A pohárcsalád borospoharai a megszólalásig hasonlítanak a kézzel gyártott poharakra, de a pohár gépi. A szárból van kihúzva a kehely, ezáltal sokkal rugalmasabb, viszont az éttermi igénybevételt jobban bírja.
 • III. helyezett: Epta International Kft.
  Axis – Függőleges vitrin high-level bárok és ötcsillagos szállodák részére ajánlva

Technológia

 • I. helyezett: Kende Retail Operation Kft.
  Automatizált kiskereskedelmi rendszer – Mesterséges intelligencián alapuló rendszer, pénztár- és személyzet nélküli shopok.
 • II. helyezett: Gastrobot Kft.
  Gastrobotok – Bellabot és Kettybot – Magyar nyelven kommunikáló sokoldalú prémium minőségű felszolgáló, reklám és asszisztens robot.
 • III. helyezett: Coninvest Konyhatechnológia Kft.
  Meiko mosogatógépekhez palackmosó kiegészítő – Környezetvédelmi szempontokból egyre népszerűbbek az éttermekben az újrahasználatos üveg palackok. A Meiko innovációja lehetővé teszi a palackok higiénikus mosogatását.

Digitális megoldások

 • I. helyezett: iBar Experience Kft.
  iBar standoló és készletmenedzsment applikáció – Fotó alapú standolás mesterséges intelligenciával: elég egy képet készíteni az italos üvegről, és a mesterséges intelligencia megmondja, hogy mennyi folyadék van benne.
 • II. helyezett: Puratos Zrt.
  A Puratos bemutatja a Bakeronline-t, ami egy olyan felület, ahol a pékségek és a cukrászatok egy személyre szabott webshopot alakíthatnak ki maguknak. Kifejezetten a pékek és cukrászok igényeire szabott online felület.

Informatikai fejlesztések

 • I. helyezett: METRO Kereskedelmi Kft.
  DISH by Metro éttermi szoftver-csomag – A DISH néhány órán belül képes egy hagyományos étterem teljes online jelenlétét megteremteni professzionális honlappal, Google és Facebook integrációval, automatikus fordítással 18 nyelvre és online asztalfoglalási rendszerrel.
 • II. helyezett: Quadro Byte Zrt.
  Saját fejlesztésű programmodulok a kapcsolódó szolgáltatásokkal biztosítják az étkeztetést igénybevevőknek a zárt értékesítést, fizetést. – A teljes étkeztetési folyamatot lefedő rendszer új értékesítési moduljai a rendeléstől az üstig lefedik a folyamatot. Az étkezőknek biztosítja MS Azure platformon a GDPR-nak megfelelő rendelést, sokféle online fizetést.
 • III. helyezett: Quadro Byte Zrt.
  A programmodulok segítik a tervezési-előállítási-értékesítési folyamatban az (étkeztetőket – étkezőket) egészséges táplálkozást (diéta, allergén…). – A teljes étkeztetési folyamatot lefedő rendszer moduljaival rendeléstől az üstig biztosítja az ételek tápanyag, allergén, korosztályi értékeit. Eltérő környezetben (WEB, Apple, Android) központi egységes információkat ad.